4 نکته کلیدی در انتخاب فلاورباکس مناسب برای روف گاردن و محوطه سازی

فلاور باکس یکی از عناصر مهم در طراحی روف گاردن و محوطه سازی ویلا و باغ است. بنابراین در طراحی، انتخاب و جانمایی فلاور باکس ها باید حداکثر دقت و سلیقه را به خرج داد تا هماهنگی مناسبی با سایر اجزا محوطه نظیر مبلمان باغی داشته باشد.

این مقاله یک راهنمای خوب و کامل برای انتخاب فلاورباکس مناسب روف گاردن و محوطه سازی است.

عوامل کلیدی در انتخاب فلاور باکس مناسب روف گاردن و محوطه سازی عبارتند از:

  • نوع فلاور باکس
  • ابعاد فلاور باکس
  • نحوه چیدمان و جانمایی فلاورباکس
  • زهکشی فلاورباکس و نحوه تخلیه آب مازاد گیاه

در ادامه به شرح نکات کلیدی در انتخاب فلاور باکس مناسب روف گاردن و محوطه سازی می پردازیم:

۱) نوع فلاور باکس

گلدان های فضای باز انواع مختلفی دارند اما می توان آنرا به سه دسته عمده تقسیم نمود: فلاور باکس چوبی، فلاور باکس فلزی و گلدان پلاستیکی.

در ساخت فلاور باکس چوبی فضای باز باید از چوب ترموود استفاده شود تا در برابر شرایط جوی از دوام خوبی برخوردار باشد. علاوه براین برای رنگ آمیزی چوب ترمو حتما از رنگ های مورد تایید انجمن ترموود فنلاند که دارای خاصیت Anti UV هستند استفاده گردد.

استفاده از چوب روسی در ساخت فلاورباکس و تجهیزات فضای باز نظیر میز و صندلی باغی توصیه نمی شود، زیرا چوب روسی در اولین تماس با رطوبت، تغییر حجم داده و ترک های طولی در الیاف چوب نمایان می شود. پس از مدتی گلدان چوبی زیبایی ظاهری خود را از دست داده و شما مجبور به تعویض آن هستید.

فلاور باکس فلزی یکی از عناصر پرکاربرد در مبلمان فضای باز است. در ساخت این فلاورباکس معمولا از ورق آهن یا ورق گالوانیزه استفاده می شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با کمک برنامه های طراحی صنعتی نظیر Catia و Solid works ورق فلز توسط ماشین برش CNC لیزر برش خورده و اجزا تشکیل دهنده بدنه گلدان فلزی به یکدیگر جوشکاری می شوند. بنابراین فلاور باکس فلزی از تنوع طرح بسیار زیادی برخوردار است.

برای اینکه فلاور باکس فلزی در برابر شرایط خوردگی و محیط قلیایی خاک مقاومت داشته باشد، توصیه می شود باکس داخلی آنرا از جنس پلاستیک انتخاب کنید و حتما از تماس مستقیم خاک با فلز بپرهیزید.

هشدار: برخی تولید کنندگان از ورق گالوانیزه در ساخت گلدان برای روف گاردن و محوطه ویلا استفاده می کنند و فلاور باکس گالوانیزه را محصولی بدون پوسیدگی معرفی می نمایند. هر چند فلاور باکس گالوانیزه بعلت پوشش زینک (Zn) در برابر رطویت هوا مقاومت بیشتری دارد اما باید توجه کرد که این قابلیت در تماس با هوای آزاد کاربرد دارد و نه در عمق خاک. یک راهکار، عایق اندود کردن قسمت داخلی مخزن کاشت گیاه است اما همیشه موفقیت صد در صدی را به همراه ندارد و پس از مدتی فلاورباکس گالوانیزه دچار نشتی از محل اتصالات ویا پوسیدگی ورق گالوانیزه می شود.

برای دوام بیشتر فلاور باکس فلزی، سطح آن را با رنگ کوره ای پوشش می دهند. طیف متنوعی از رنگ های کوره ای موجود است از سفید، نارنجی، سبز، زرد، قرمز تا رنگ قهوه ای و حتی مشکی سوپر مات.

گلدان پلاستیکی ارزان ترین روش ایجاد فضای سبز در محوطه سازی است اما ظاهر بسیار بد منظری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. لذا به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

۲) ابعاد فلاور باکس

در زمان طراحی پلان محوطه سازی روف گاردن، بام سبز یا باغ ویلا تیم مهندسین معمار و مهندسین کشاورزی با توجه به ملاحظات محلی پروژه نظیر اقلیم منطقه، میزان شدت باد و جهت آن، کاربری فضا در محوطه ، جانمایی مبلمان فضای باز و … تنوع گیاهی مناسب را برآورد و پیشنهاد می دهند.

با توجه به موارد فوق، ابعاد فلاورباکس مناسب تعیین می شود. برای کاشت درخت های بزرگ در محوطه روف گاردن یا تراس گاردن احتیاج به فلاورباکس با عمق خاک حدود ۱ متر است. برای درختچه هایی نظیر شمشاد، کاج و گیاهان بالا رونده عمق حدود ۵۰ سانتیمتر پیشنهاد می شود و برای کاشت گل های فصلی فلاور باکس با عمق ۳۰ سانتیمتر کافی است. طول و عرض فلاور باکس فلزی با بدنه چوب ترموود تا ۶ متر طول بطور پیوسته قابل ساخت است.

 

۳) چیدمان فلاور باکس در محوطه روف گاردن، تراس گاردن و باغ

قبل از خرید انواع فلاور باکس باید دیزاین مناسبی برای محوطه روف گاردن و تراس گاردن تهیه کرده باشید. پلان لکه گذاری محوطه توسط مهندس معمار تهیه و برای تایید در اختیار کارفرما پروژه قرار داده میشود.

بهترین جانمایی برای فلاورباکس دور تا دور محوطه روف گاردن و تراس سبز است. علاوه براین چنانچه در اجرای محوطه سازی باغ بام از عناصر معماری سبز نظیر آلاچیق و پرگولا اجرا شده باشد می توانید در کنار پایه های آلاچیق از فلاورباکس چوبی استفاده کنید.

در چیدمان مجموعه فلاور باکس های چوبی یا فلزی بهتر است در فواصل هر ۳ تا ۵ متر، یک فلاورباکس با عمق ۱متر جانمایی شود و در آن درخت زینتی کاشته شود تا منظر بصری روف گاردن و تراس گاردن جلوه خاصی پیدا کند.

دقت کنید از بارگزاری بیش از اندازه ناشی از وزن فلاور باکس بر سقف جلوگیری کنید تا مشکلات سازه ای برای ساختمان رخ ندهد.

 

۴) زهکشی فلاور باکس و نحوه تخلیه آب مازاد گیاه

چند سیستم تخلیه آب مازاد گیاه وجود دارد: سیستم متصل به شبکه فاضلاب ساختمان، روش تبخیری و روش جمع آوری آب مازاد در مخزن فلاورباکس.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =

با من در تماس باشید!